Krisekommunikation: Tre konkrete råd der får jer nemmere igennem krisen 

Når krisen rammer medierne, går det rigtig stærkt, og tiden til strategiske overvejelser er knap. Opmærksomheden fra medierne kan virke uoverskuelig og umulig at følge med i.

Du har heldigvis mulighed for at forberede dig effektivt og nemt, inden shitstormen rammer. Din medieovervågning kan nemlig bruges som et strategisk værktøj, der giver dig et større overblik og altafgørende indsigter, når krisen kræver din fulde opmærksomhed. Er din medieovervågning en del af jeres krisestrategi? Hvis ikke, så skal du helt sikkert læse vores 3 råd til dig. Der er også vigtig inspiration at hente til dig, der allerede har lagt en strategi men gerne vil vide, hvordan andre bruger media intelligence til at navigere i et betændt medielandskab.

Tre råd til dig, der ønsker et overblik over, hvordan jeres krise udvikler sig i medierne:

1) Bliv informeret før krisen eksploderer

Mange presse- og kommunikationsansvarlige har allerede kortlagt, hvilke emner der potentielt kan give anledning til kritiske mediehistorier om dem. Hvis ikke du allerede har en liste med disse emner, er det første sted at starte. Disse emner bør du nemlig følge tæt, så du bliver notificeret, så snart jeres virksomhed bliver omtalt i forbindelse med disse emner.

Vi anbefaler også, at du bliver notificeret, når dine konkurrenter bliver omtalt i forbindelse med disse kritiske emner, eller når medierne generelt diskuterer disse kritiske emner i forhold til jeres branche. I kan nemlig undgå en kommunikationskrise ved at være på forkant, og det kan medieovervågning særligt hjælpe jer med hurtigt og effektivt.

2) Forstå reaktionerne

Jeres kommunikationskrise har ikke kun sit liv i de redaktionelle nyheder. Meningsdannere, stakeholders og offentligheden har også meninger om jeres krise. Disse meninger kommer til i særdeleshed til udtryk på sociale medier. Derfor er det et vigtigt element i din krisehåndtering, at du følger med i, lytter til og eventuelt planlægger en reaktion på debatten om din virksomhed på sociale medier.

Din mediemonitorering bør hjælpe dig med at få et hurtigt og skarpt overblik over snakken på sociale medier. Du bør særligt følge med på Twitter, Reddit og diverse fora, hvor diskussioner om aktuelle historier særligt bliver diskuteret.

3) Hold øje med jeres vigtige stakeholders’ udtalelser

En kommunikationskrise bliver i særdeleshed holdt i live, hver gang en ny og vigtig aktør blander sig i En kommunikationskrise bliver i særdeleshed holdt i live, hver gang en ny og vigtig aktør blander sig i historien. Det er derfor afgørende for jeres håndtering af krisen, at I følger jeres stakeholders udtalelser tæt. På denne måde er I nemlig klar til at reagere proaktivt på de vigtigste historier medierne bringer om krisen.

Jeres stakeholders kan eksempelvis være samarbejdspartnere, kunder, ejere, aktionærer, politikere og konkurrenter. Lav en liste over jeres stakeholders, og sørg for at få en dedikeret overvågning af medieomtale af både dem og jer op.

Ved at overvåge jeres stakeholders involvering i jeres krise, kan I desuden spare tid. Med en strategisk opsætning af jeres medieovervågning formår du nemlig at reagere hurtigere på de vigtigste udtalelser, og du formår at reagere på og prioritere de afgørende mediehistorier om jeres shitstorm. 

Hvis du har lyst til at udforske, hvordan medieovervågning kan hjælpe jer endnu mere før, under og efter kommunikationskriser, vil vi med glæde rådgive dig. Du kan kontakte os her info@hypefactors.com